Hoe u internationaal online kunt verkopen met Shopify

8 min
Business tipsE-commerceGuides
Hoe u internationaal online kunt verkopen met Shopify
In this article

Er zijn veel redenen voor uw bedrijf om internationaal uit te breiden.

Zo kunt u kunt uw klantenbestand uitbreiden, profiteren van gunstige buitenlandse marktomstandigheden of bijvoorbeeld uw omzet verhogen.

Maar de stap van binnenlandse naar internationale verkoop kan een hele opgave lijken. Als u zich afvraagt hoe u internationaal online kunt verkopen, is Shopify een goed startpunt.

Laten we eens kijken waarom Shopify geschikt is voor wereldwijde e-commerce en hoe u via Shopify in het buitenland kunt verkopen.

Waarom internationaal verkopen met Shopify?

Shopify biedt een aantal functies die het makkelijk maken om over de hele wereld te verkopen. 

Opmerking: niet alle Shopify-abonnementen bieden dezelfde functies. Zorg ervoor dat u verschillende Shopify-abonnementen vergelijkt voordat u tot aankoop overgaat.

Eenvoudige valutaconversies

Volgens onderzoek van Shopify kan het aanpassen van productprijzen aan de lokale valuta van internationale klanten het conversiepercentage met tot wel 40% verhogen. Dit is geen verrassing: klanten willen weten hoeveel ze in hun eigen valuta moeten betalen, zonder dit zelf te moeten berekenen.

🛒Tip: sluit Airwallex aan op uw Shopify-kassa en accepteer betalingen in meerdere valuta’s, zonder onnodige kosten. Incasseer internationale klantbetalingen op uw wereldwijde rekening van Airwallex, zonder dat u uw geld naar uw eigen valuta hoeft te converteren. Betaal internationale leveranciers vervolgens met behulp van wereldbetaalkaarten en overschrijvingen.

Vertaling

U weet waarschijnlijk vanuit uw eigen ervaringen dat het lezen van productbeschrijvingen in een vreemde taal niet de beste klantervaring oplevert.

Onderzoek van Common Sense Advisory bevestigt dit: 40% van consumenten wereldwijd koopt geen producten die in een vreemde taal op de markt worden gebracht. 65% geeft de voorkeur aan content in hun moedertaal.

De conclusie is duidelijk: als u geen vertalingen verstrekt, snijdt u uzelf in de vingers.

Internationale domeinen

Shopify helpt u nog verder met lokalisatie in internationale domeinen. 

Internationale domeinen maken het niet alleen gemakkelijker om valuta’s en talen te lokaliseren, maar stellen u ook in staat om uw zoekmachineoptimalisatie (SEO) te verbeteren met behulp van geotargeting. Voor degenen onder u die geen SEO-expert zijn: dat betekent dat mensen op verschillende locaties verschillende content zien.

U kunt bij geotargeting kiezen voor een landdomein of een subdomein, wat het nog makkelijker maakt om u op een specifiek land of een specifieke markt te richten.  

Lokale betaalmethoden

Een van de meest effectieve manieren om het vertrouwen van potentiële klanten te krijgen en aankopen makkelijker te maken, is het aanbieden van voorkeursbetaalmethoden. 

Als klanten niet over een vereiste betaalmethode beschikken, of als het lastig is om deze te gebruiken, loopt u waarschijnlijk een verkoop mis. Daarom kan het aanbieden van betaalmethoden van hun eigen voorkeur uw conversies verhogen als u producten in het buitenland verkoopt.

🛒Tip: met een Shopify-integratie van Airwallex kunt u meerdere lokale betaalmethoden aanbieden op uw website, inclusief o.a. Alipay, WeChat Pay, Klarna en Union Pay. Verhoog uw wereldwijde verkoop door uw klanten u te laten betalen op de manier die zij willen, waar ze ook zijn. 

Belastingen en heffingen

Zorgen over extra belastingen of heffingen zijn een van de grootste obstakels voor kopers die iets willen kopen op een buitenlandse website. 

Kopers willen en moeten weten of het totaal op de afrekenpagina het bedrag is dat de winkel van hun kaart zal afschrijven. Verwarring hierover kan van alles veroorzaken, van misgelopen verkopen tot terugboekingen.

Internationale Shopify-sites innen invoerrechten en invoerbelastingen bij het afrekenen. Klanten hebben daarmee duidelijkheid over hun totale kosten en u kunt er zeker van zijn dat uw winkel voldoet aan de lokale eisen.

[Gerelateerd: Wat zijn mijn juridische overwegingen voordat ik naar het buitenland uitbreid?]

Aanpasbare marktconfiguraties en slimme instellingen

Maakt u zich zorgen over het beheer van uw website nadat u uitbreidt? Shopify maakt het mogelijk om al uw instellingen voor verschillende markten op één plek te beheren.

Ook ziet u met Shopify gegevens en inzichten uit eerder klantgedrag, waarmee u weloverwogen beslissingen kunt nemen. U kunt uw huidige prestaties in de door u geselecteerde markten beoordelen en optimaliseren om uw internationale succes te vergroten.

Aangepaste marktspecifieke prijsregelingen

Winstmarges kunnen moeilijk te meten zijn wanneer u producten in meerdere markten in het buitenland verkoopt. Factoren zoals invoerrechten, belastingen en verzending verschillen immers van land tot land.

Als gevolg hiervan zult u waarschijnlijk verschillende prijsstrategieën voor verschillende markten moeten ontwikkelen.

Shopify maakt dit eenvoudig met aangepaste internationale prijsregelingen. U kunt per markt of per product procentuele aanpassingen doorvoeren – wat het meest logisch is om uw marges te verhogen.

🛒Tip: beheer al uw geld op één plek met een wereldwijde rekening van Airwallex. Open met één klik 11 rekeningen in vreemde valuta en incasseer betalingen van klanten van over de hele wereld in één enkele portemonnee met meerdere valuta.

Marktspecifieke voorraad en fulfilment 

Als u van plan bent in verschillende markten te verkopen, is de kans groot dat u op meerdere locaties voorraad zult moeten aanhouden. 

Gelukkig maakt de functie Markets van Shopify het eenvoudig om alleen de voorraad weer te geven die u kunt verzenden naar het land waarin de klant zich bevindt. 

Stel u voor dat u een Britse locatie hebt die door heel Europa verzendt en een Amerikaanse locatie die binnen Noord-Amerika verzendt. Uw Europese bezoekers zien alleen de voorraad die beschikbaar is op uw Britse locatie.

Dit klinkt misschien heel eenvoudig, maar het kan een grote bijdrage leveren aan het voorkomen van logistieke complicaties.

[Gerelateerd: De ultieme gids voor internationale e-commerce uitbreiding]

Hoeveel kost het om internationaal te verkopen met Shopify?

Shopify brengt een vast maandbedrag in rekening, naast creditcard- en transactiekosten. Deze kosten zijn afhankelijk van het abonnement dat u kiest.

Bronnen: Basic-, Shopify- en Advanced-abonnementen; Shopify Plus-abonnement; Valutaconversiekosten

U kunt met elk van deze abonnementen internationaal verkopen. Ze bieden allemaal functies zoals internationaal marktbeheer, landspecifieke domeinen, vertaling, valutaconversie en lokale betaalmethoden.

Sommige abonnementen zijn echter beter afgestemd op internationale verkoop. 

Met het Shopify-abonnement en hoger kunt u bijvoorbeeld aangepaste afrondingsregels instellen voor uw prijzen per markt, zodat bijvoorbeeld al uw Britse prijzen eindigen op £ 0,99 en al uw europrijzen in € 0,90.

Het Advanced-abonnement biedt nog meer voordelen, zoals marktspecifieke prijsstellingen en incassering van invoerbelasting, wat klanten meer duidelijkheid geeft over hun totale kosten.

Houd er rekening mee dat u bij elke upgrade van uw abonnement lagere creditcardtarieven en externe transactiekosten betaalt.

[Gerelateerd: De beste betalingsgateways voor internationale e-commerce]

Hoe u internationale Shopify-kosten kunt verlagen

Nu u weet hoeveel het verkopen van internationale producten op Shopify kan kosten, laten we u zien hoe u deze kosten kunt verlagen.

U kunt de kosten die verband houden met uw Shopify-abonnement, creditcardtarieven of transactiekosten niet omzeilen, maar conversiekosten zijn een ander verhaal. Shopify legt zelf het beste uit hoe deze kosten werken:

Wanneer u betalingen accepteert in een valuta die afwijkt van uw uitbetalingsvaluta, vindt er een valutaconversie plaats. Het bedrag dat u ontvangt in de lokale valuta van uw klant (ook wel de presentatievaluta genoemd) wordt omgerekend naar uw uitbetalingsvaluta. Daarbij worden conversiekosten in rekening gebracht.

Om conversiekosten voor internationale Shopify-betalingen te vermijden, moet u ervoor zorgen dat u uw geld niet hoeft om te wisselen. U heeft hiervoor twee opties.

Een optie is om een lokale bankrekening te openen in elk land waarin u van plan bent te verkopen.

Stel u voor dat u een Brits bedrijf heeft en producten of diensten wil verkopen in Frankrijk. U opent een lokale bankrekening in euro’s en koppelt deze aan uw Shopify-account. Wanneer u nu iets in Frankrijk verkoopt, stuurt u de omzet rechtstreeks naar uw nieuwe bankrekening in euro’s, zodat u conversiekosten vermijdt.

Het nadeel van deze optie is dat banken ook hoge conversiekosten (tot 3,5%) en overschrijvingskosten in rekening brengen. Hoewel u extra kosten kunt uitstellen, zult u ze uiteindelijk moeten betalen wanneer u geld terug wil storten naar het Verenigd Koninkrijk. Banken brengen ook maandelijkse rekeningkosten in rekening, dus al het geld dat u denkt te besparen, betaalt u uiteindelijk terug in extra bankkosten.

Gelukkig heeft u een andere optie: een wereldwijde zakelijke rekening openen bij Airwallex.

Met wereldwijde zakelijke rekeningen van Airwallex kunt u internationale Shopify-betalingen in meerdere valuta’s – waaronder pond sterling, euro’s, USD – van uw Shopify-account incasseren op één enkele rekening voor meerdere valuta. Daarbij heeft u geen valutaconversies of overschrijvingskosten.

Op uw rekening voor meerdere valuta kunt u geld aanhouden zolang u wilt en het gebruiken om zonder FX-kosten internationale leveranciers, btw-facturen en SaaS-abonnementen te betalen.   

Als u geld wilt converteren naar uw lokale valuta, rekenen we slechts 0,5–1% boven de interbancaire wisselkoers. Dat is aanzienlijk lager dan Shopify, dat buiten de VS 2% in rekening brengt, en de grote banken, die 2 tot 3,5% boven het interbancaire tarief rekenen.

Zo kan uw bedrijf duizenden euro’s besparen, afhankelijk van uw verkoopvolume. U kunt dit allemaal doen zonder dat u met meerdere buitenlandse banken of een ingewikkelde betalingsstructuur te maken krijgt. Beheer in plaats daarvan uw geld vanaf één centrale rekening.

Voor meer informatie kunt u Airwallex hier vergelijken met andere zakelijke rekeningen of u aanmelden voor een gratis rekening.

[Gerelateerd: Hoe u geld kunt overschrijven naar een internationale bankrekening]

Hoe u nieuwe markten kunt identificeren

Zodra u besluit dat u internationaal wilt verkopen, moet u beslissen waar u wilt verkopen.

Houd er rekening mee dat u een winkelervaring wilt bieden die is afgestemd op elke specifieke markt, dus overal en altijd verkopen zou een enorme onderneming zijn. Bovendien is uw productaanbod waarschijnlijk aantrekkelijker voor bepaalde markten.

Om uw opties in te perken, gaat u eerst naar de analysesectie van Shopify om uw acquisitierapport ‘sessies op locatie’ te bekijken. In dit rapport ziet u uit welke landen uw bezoekers afkomstig zijn.

Heeft u al bezoekers – of zelfs aankopen – uit een specifiek land? Dat is een goede indicatie van de vraag naar uw producten op die internationale markt. U doet er verstandig aan dit eens nader te bekijken.

Maak u geen zorgen als u nog geen internationale bezoekers heeft; dit betekent niet dat internationaal verkopen niet haalbaar is. Zoek in plaats daarvan naar markten die een sterke vraag naar uw producten lijken te hebben. Verken markten in landen die: 

  • dezelfde taal spreken als u;

  • geografisch dicht bij u in de buurt liggen; 

  • culturele overeenkomsten hebben;

  • vergelijkbare aankoopgewoonten hebben.

Met deze tips in gedachten kunt u een of twee nieuwe markten kiezen om naartoe uit te breiden.

Hoe u uw producten in het buitenland kunt leveren

Het verkopen van internationale producten houdt meer in dan alleen het opzetten van uw website om een nieuwe markt te bedienen. Voordat u iets gaat verkopen, moet u ervoor zorgen dat u die producten ook daadwerkelijk kunt leveren.  

Het leven van uw producten omvat drie centrale stappen:

  • Invoer. Het verzenden van individuele producten naar buitenlandse klanten vanuit uw oorspronkelijke magazijn heeft waarschijnlijk weinig zin als u met een aanzienlijk volume werkt. Importeer in plaats daarvan producten rechtstreeks naar uw nieuwe marktgebieden om de verzendkosten en -tijden te verlagen. Zorg er wel voor dat u over het papierwerk beschikt dat nodig is om uw producten langs de douane te loodsen. 

  • Opslag. Ga op zoek naar een betrouwbaar (en kosteneffectief) magazijn of opslagruimte waar u uw voorraad kunt opslaan. Vergeet niet dat Shopify marktspecifiek fulfilmentbeheer biedt waarmee u in bepaalde markten producten kunt inkopen bij voorraadlocaties.

  • Verzending. De vraag is niet zozeer ‘Verzendt Shopify internationaal?’ – het is meer een kwestie van hoe! Shopify Shipping maakt het makkelijk om bestellingen te bezorgen doordat u rechtstreeks vanuit uw account internationale verzendlabels kunt kopen en automatisch de juiste douaneformulieren kunt genereren. Shopify werkt ook samen met lokale vervoerders (zoals DPD en Evri in het Verenigd Koninkrijk) om leveringen goed uit te voeren.

[Gerelateerd: De ultieme handleiding voor het betalen van buitenlandse leveranciers]

Vermijd geniepige kosten en verhoog uw marges met Airwallex

Hoe u uw wereldwijde verkoop op Shopify kunt verbeteren

U weet nu hoe u producten op Shopify moet verkopen en u bent klaar om aan de slag te gaan. Hoe zorgt u ervoor dat uw inspanningen vruchten afwerpen?

Lokaliseer, lokaliseer, lokaliseer

Als u zo ver bent gekomen, weet u al waarom lokalisatie essentieel is voor uw internationale uitbreiding en hoe Shopify dit ondersteunt. Maar laten we de belangrijkste stappen nog eens doornemen:

  • Vertaal uw content. Klanten kopen het liefst producten in hun moedertaal. Zorg ervoor dat alle tekst (van uw productbeschrijvingen tot uw landingspagina’s) wordt vertaald om een ideale klantervaring te creëren.

  • Vermeld lokale valuta. Zorg ervoor dat klanten de bedragen niet zelf hoeven om te rekenen; geef productprijzen in lokale valuta weer en incasseer betalingen in meerdere valuta op uw wereldwijde rekening van Airwallex met behulp van onze Shopify-integratie. 

  • Bied lokale betaalmethoden aan. Vereenvoudig het afrekenen voor klanten en verhoog conversies door lokale betaalmethoden aan te bieden. Airwallex maakt dit eenvoudig: met onze Shopify-integratie kunt u bij het afrekenen meerdere lokale betaalmethoden aanbieden, waaronder WeChat, Alipay en Skrill.

  • Creëer internationale domeinen. Ga nog een stap verder met uw lokalisatie en richt u op specifieke markten.

Houd rekening met lokale feestdagen

De omzet piekt doorgaans tijdens specifieke winkelperiodes gedurende het jaar, maar ga er niet vanuit dat deze periodes hetzelfde zullen zijn in uw nieuwe markten.

Zo domineren Black Friday en Kerstmis in het Westen, maar piekt de verkoop in Azië op Vrijgezellendag.

Als u deze verschillen in winkelgewoonten niet opmerkt, kan dit leiden tot voorraadtekorten of -overschotten, om nog maar te zwijgen van gemiste kansen. Gebruik onze internationale e-commerce kalender> om ervoor te zorgen dat u niets mist.

Maak reclame

Een strategisch marketingplan is essentieel om ervoor te zorgen dat al uw inspanningen op het gebied van websitelokalisatie niet verloren gaan. Wat is het doel van een gerichte website als niemand ernaar kijkt?

Net als bij het kiezen van nieuwe doelmarkten dient u er rekening mee te houden dat ‘one-size-fits-all’-marketing niet werkt. Ontwikkel marktspecifieke reclamecampagnes die zich richten op kopers in dat gebied en hen naar de juiste versie van uw website leiden. 

Betreed de internationale markt met behulp van Shopify en Airwallex

Als u klaar bent om de internationale markt te betreden en uw uitbreiding wilt vereenvoudigen, is Shopify wellicht de juiste keuze voor u. Maak gebruik van de vele internationale functies van Shopify en breid uw verkoop snel uit.

Om de financiële kant nog verder te vereenvoudigen, staat Airwallex klaar om u te helpen betalingen in lokale valuta te innen, uw kassa te lokaliseren en kosten te verlagen. 

Meld u vandaag nog gratis aan bij Airwallex om uw wereldwijde financiën te stroomlijnen en uw winstmarges te verbeteren.

Back to blog

Share

Subscribe for our latest news and updates

Related Posts

March release notes: Introducing Reimbursements and Bill Pay integration with Quickbooks
Company news

March release notes: Introducing Reimbursements and Bill Pay inte...

5 minutes

Europa zal misschien nooit een super-app hebben, maar met geïntegreerde financiële dienstverlening kunt u in de buurt komen
Tilly Michell

5 minuten

Waarom de reissector bloeit (en hoe online reisbureaus profiteren)
David Beach

3 minuten

Zakelijke rekening
Internationale rekeningen

© Airwallex 2024. Alle rechten voorbehouden. Sitemap

Cookies on the Airwallex website

We use cookies to give you a better experience on our website. If you continue without changing your settings, we’ll assume that you are happy to receive cookies. However, if you would like to, you can change your cookie any time here

Find out more