Uitgifte API-kaart: een nieuw tijdperk in betalingstechnologie

5 minuten
Technology
Uitgifte API-kaart: een nieuw tijdperk in betalingstechnologie
In this article

Opkomende technologie voor kaartuitgifte stimuleert verandering en innovatie in verschillende sectoren, waardoor allerlei bedrijven, van e-commerceplatformen tot apps voor het delen van ritten, geavanceerde financiële diensten aan hun klanten kunnen bieden. 

Deze nieuwe trend in de wereld van geïntegreerde financiën, ook wel “API-kaartuitgifte” of “moderne kaartuitgifte” genoemd, stelt bedrijven in staat om hun eigen kaartprogramma op te bouwen, afgestemd op hun specifieke gebruikssituatie. Bedrijven kiezen er steeds vaker voor om hun eigen betaalkaarten uit te geven aan gebruikers, zodat ze rechtstreeks binnen het platform geld kunnen uitgeven, zonder het ooit naar een bank te verplaatsen. Een goed voorbeeld is Uber, dat kaarten uitgeeft aan chauffeurs waarmee binnen één app inkomsten kunnen innen en uitgeven.

In dit artikel gaan we in op de verschillende manieren waarop bedrijven hunn productaanbod upgraden met moderne kaartuitgifte. We behandelen ook het kaartuitgifteproduct van Airwallex en laten u zien hoe u met onze full stack-oplossing en flexibele API’s sneller dan de concurrent de markt kunt betreden en uw kaartuitgifteprogramma wereldwijd kunt schalen.

Wat is kaartuitgifte?

Laten we kort kijken hoe traditionele kaartuitgifte in het verleden werkte. 

Tenzij u een bedrijf had, zoals een grote bank, dat de nodige infrastructuur en middelen had om uw eigen kaarten uit te geven, moest u samenwerken met verschillende tussenpersonen om op maat gemaakte kaarten uit te geven.

 Dit zou inhouden dat u de volgende stappen moest ondernemen:

Select card network > select card type > select sponsor bank > select issuer processor

Het kaartnetwerk selecteren. Dit is de kern van uw betalingsinfrastructuur. De vier grote netwerken zijn Visa, MasterCard, American Express en Discover.

Het kaarttype selecteren. De belangrijkste beschikbare kaarttypes zijn creditcards, betaalkaarten en prepaid-kaarten, elk met hun eigen unieke functies en voordelen.

De sponsorbank selecteren. Een sponsorbank is verantwoordelijk voor het faciliteren van de overdracht van fondsen van eindgebruikers naar verkopers en waarborgt de juiste verwerking van betalingen.

De verwerker van de uitgevende instelling selecteren. Een verwerker van de uitgevende instelling is via een rechtstreekse verbinding met netwerken verantwoordelijk voor de uitgifte van kaarten, het autoriseren of weigeren van transacties, het bijhouden registraties van kaarthouders, het communiceren met afwikkelingsentiteiten en het faciliteren van kaartuitgifte namens de uitgevende bank.

Jarenlang diende deze traditionele infrastructuur voor kaartuitgifte effectief het doel van het overmaken van geld binnen bepaalde beperkingen, maar het bood nooit echt een uniek voordeel voor het bedrijf. Voor maatwerk moest een bedrijf het proces telkens opnieuw starten, wat resulteert in lange ontwikkelingscycli. Dit betekende dat eventuele aanpassingen bij veranderende behoeften van een bedrijf langzaam doorgevoerd konden worden, waardoor innovators niet meer in staat zouden zijn om op snelle veranderingen in de markt te reageren.

Wat is API-kaartuitgifte?

Om concurrentie voor te blijven en zich aan te passen aan de snelle veranderingen in de markt, hebben veel bedrijven een digital-first-benadering van betalingsdiensten omarmd. Deze verschuiving wordt gedreven door technologisch geavanceerde bedrijven zoals Uber en DoorDash, die sinds 2010 vooroplopen in de ontwikkeling van gedistribueerde, fouttolerante toepassingen. De groei in kaartuitgiftes heeft geleid tot de opkomst van een nieuw fenomeen: kaartuitgifte met behulp van flexibele Application Programming Interfaces (API’s).

Is dit uitgifteproces van kaarten totaal anders dan het traditionele proces? Ja en nee.

Als we het proces van API-kaartuitgifte op hoog niveau bekijken, kunnen we de volgende stappen identificeren.

Partner with a fintech > customise to fit your business case

Samenwerken met een full stack fintech-partner. Een full stack fintech-partner neemt de last op zich van het vinden van sponsorbanken, verwerkers van uitgifte, het selecteren van kaarttypen en het omgaan met KYC. Met een volledige stack-oplossing kunt u een rekening aanmaken en een kaart uitgeven zonder een banksponsor te hoeven vinden, wat vooral gunstig is voor startups. Airwallex biedt een volledige oplossing voor kaartuitgifte.

De kaartproducten aanpassen aan de business case. Een van de belangrijkste voordelen van het uitgeven van API-kaarten is het vermogen om zich aan te passen aan veranderende zakelijke behoeften, zonder dat een volledige revisie van het initiële uitgifteproces van de kaart nodig is.

API’s vormen de kern van dit nieuwe proces en spelen een cruciale rol in geïntegreerde financiële dienstverlening als geheel, vooral in het kader van open bankieren. Laten we eens nader bekijken hoe API’s een dergelijke hoge mate van flexibiliteit mogelijk maken.

Financiële instellingen zijn van oudsher verplicht geweest om de ISO 8583-norm voor het uitwisselen van elektronische berichten over financiële transacties te volgen. Open API’s hebben deze complexe betalingsstroom echter opgesplitst in kleinere, gemakkelijker te begrijpen API’s die JSON-gegevensformats gebruiken, waardoor het voor ontwikkelaars gemakkelijker is om mee te werken, terwijl ze nog steeds voldoen aan de ISO 8583-eisen.

Over het algemeen heeft elke functie een eigen speciale API, zoals het afhandelen van KYC, het uitgeven van een kaart of het autoriseren van een betaling. Deze API’s kunnen ook werken met klantgegevens en kunstmatige intelligentie gebruiken om aanvullende diensten aan te bieden die verder gaan dan traditionele financiën, zoals gepersonaliseerd advies over uitgaven en verbeterde beveiliging door verdachte transacties of ongebruikelijke patronen te identificeren. Open API’s maken ook integratie met andere toepassingen, diensten of platformen mogelijk.

Infographic showing available card issuing APIs: KYC and Authentication, Card issue and management, Spend control FX and fees, Data Management and AI, Branding and Funding

Wat maakt het uitgifteplatform van Airwallex anders?

Er zijn veel fintech-bedrijven die API-kaartuitgiftediensten gedeeltelijk of volledig aanbieden. Het is echter van cruciaal belang om de juiste partner te selecteren die de expertise en ervaring heeft om oplossingen te leveren die zijn afgestemd op uw specifieke behoeften. Neem geen genoegen met een algemene benadering, zorg ervoor dat u een fintech selecteert die bij u past.

Airwallex is een gevestigd en gerenommeerd betaalbedrijf dat kijkt naar specifieke gebruikerssituaties en continue ondersteuning biedt aan klanten. Dankzij onze uitgebreide ervaring in de betalingssector en onze samenwerking met wereldwijde banken en het Visa-kaartnetwerk, kunnen wij u vol vertrouwen de oplossing bieden voor het uitgeven van API-kaarten. Wat Airwallex onderscheidt van de concurrentie, is de perfecte mix van deze drie belangrijke elementen.

Airwallex card issuing benefits: Full stack - Visa card network, BIN sponsorship, Account, Cards and Global network

Full stack – Dankzij onze wereldwijde licenties en samenwerkingsverbanden met bankieren kunt u BIN (bankidentificatienummer) sponsoren, zodat u rekeningen kunt aanmaken en kaarten kunt uitgeven via Airwallex zonder dat u zelf een bankrelatie hoeft te beheren. Onze samenwerking met Visa betekent dat u profiteert van het uitgebreide bereik van het Visa-netwerk en transacties uitvoert in meer dan 200 landen en regio’s met onze fysieke en virtuele betaalkaarten voor meerdere valuta. We zorgen ook voor KYC en naleving.

Wereldwijd – Onze producten zijn beschikbaar voor bedrijven in verschillende geografische regio’s. Als uw bedrijf bijvoorbeeld in het Verenigd Koninkrijk is gevestigd, maar u kantoren in de Verenigde Staten heeft, kunt u overwegen om een Amerikaanse rekening aan te maken bij Airwallex in plaats van uw Britse rekening te gebruiken om transacties in die regio te doen. Op deze manier voortkomt u dat u wisselkoerskosten of transactiekosten in rekening brengt. De wereldwijde dekking van Airwallex stelt u in staat om rekeningen op meerdere locaties in te stellen, zodat u lokale kaarten kunt uitgeven in plaats van internationale kaarten aan uw klanten.

Meerdere valuta - Airwallex-rekeningen bieden een portemonneefunctionaliteit voor meerdere valuta, waardoor transacties in verschillende valuta’s mogelijk zijn, waaronder USD, AUD, CAD, SGD, NZD, HKD, JPY, EUR, GBP en CHF. Dankzij onze expertise op het gebied van buitenlandse valuta (Foreign Exchange, FX) kunnen we naadloze integratie van verschillende oplossingen bieden, waardoor u toegang krijgt tot de beste FX-prijzen en transactiediensten.

Ga snel de markt op - Airwallex heeft een beproefde oplossing voor white label kaarten waarmee bedrijven snel hun eigen merkkaarten op de markt kunnen brengen. Zodra de ontwikkeling is voltooid, kunnen bedrijven transacties testen in een demo-omgeving en vervolgens live gaan door simpelweg API-sleutels te wijzigen en eindpunten om te leiden. De API’s zijn flexibel en hebben een gegevensstructuur die eenvoudig kan worden geïntegreerd met verschillende backend-systemen. Airwallex is er om het uitgifteproces van de kaart gemakkelijk voor u te maken. Als klant hoeft u zich geen zorgen te maken over BIN-sponsoring, kaartproductie, transactieverwerking of saldobeheer. 

Veilig - Airwallex heeft het hoogste niveau van PCI-naleving bereikt (PCI-DSS niveau 1) en zal namens u alle PCI-eisen afhandelen. We behandelen ook alle KYC- en andere nalevingseisen, zodat u zich kunt concentreren op de groei van uw bedrijf. Bovendien voldoen we volledig aan Strong Customer Authentication (SCA) in het Verenigd Koninkrijk en PSD2 in de hele EU.

Met flexibele API’s kunnen kaartuitgevers onmiddellijk en veilig werken met API-tokens, die gevoelige kaartinformatie vervangen zoals een persoonlijk rekeningnummer (PAN) of een persoonlijk identificatienummer (PIN). API-tokens kunnen veilig online worden opgeslagen bij verkopers of rechtstreeks in digitale portemonnees voor terugkerende betalingen en one-click-betalingen.

De gedetailleerde aard van open API’s stelt bedrijven in staat om speciale API’s te onderhouden die actief betalingsgegevens van klanten kunnen gebruiken ten behoeve van het bedrijf en de klanten. Met behulp van Airwallex API’s kunt u bijvoorbeeld realtime uitgavenregistratie aan uw klanten aanbieden, waardoor ze hun uitgavengedrag beter kunnen begrijpen en beheren. Daarnaast kunt u aangepaste uitgavencontroles instellen op kaarten, wat nuttig kan zijn voor bedrijfskaarten die aan werknemers worden uitgegeven. Met Airwallex heeft u ook de mogelijkheid om extra omzet te genereren via afwikkelingskosten.

Ga voor de zakelijke rekening gebouwd voor groei, kies voor Airwallex

Hoe kan mijn bedrijf de Airwallex-kaartuitgifte gebruiken?

e-Commerce

Een e-commerce marktplaats kan digitale portemonnees met meerdere valuta maken voor hun verkopers en rechtstreeks digitale kaarten uitgeven die aan die portemonnees zijn gekoppeld. Verkopers kunnen vervolgens inkomsten uit hun productverkoop rechtstreeks in hun portemonnee innen en kunnen het geld onmiddellijk met hun kaart uitgeven. 

Door de API’s van Airwallex te integreren, kan een e-commerce marktplaats klanten niet alleen het gemak van digitale portemonnees met meerdere valuta en gekoppelde kaarten bieden, maar ook de algehele gebruikerservaring verbeteren met geavanceerde fraudedetectie en de optie om aanvullende producten aan te bieden, zoals kredietverlening of verzekering op basis van de uitgavengegevens van de klant. Dit helpt om een veiliger en gepersonaliseerder betalingsproces te creëren voor de klanten van de e-commercemarkt.

ecommerce card issuing use case

Kapitaal als een dienst

Een kredietverstrekker kan Airwallex-technologie op een vergelijkbare manier in zijn platform integreren door digitale portemonnees in meerdere valuta te creëren voor elk van zijn klanten en kaarten uit te geven. Het bedrijf kan vervolgens de portemonnees gebruiken om onmiddellijk fondsen aan de klanten te leveren en terugbetalingen rechtstreeks te innen zodra fondsen van externe bronnen zijn ontvangen. Tegelijkertijd kunnen de klanten hun kaarten gebruiken om het geld uit te geven. Met behulp van Airwallex API’s kan het bedrijf ook realtime inzicht krijgen in de bestedingsgewoonten van hun klanten en hun financieringsaanbiedingen dienovereenkomstig aanpassen. Hierdoor kunnen ze flexibelere, uitgebreidere en gebruiksvriendelijkere financiële producten aanbieden.

Capital as a service card issuing

Online reisdiensten

Als u bijvoorbeeld een hotelboekingsbedrijf exploiteert, kunt u de oplossing Airwallex-kaartuitgifte gebruiken om betalingen in meerdere rechtsgebieden te verwerken zonder kosten. 

Als een klant bijvoorbeeld een betaling doet op uw digitale reisplatform, kan het platform de API’s van Airwallex gebruiken om een virtuele kaart uit te geven die vervolgens wordt gebruikt om het hotel te betalen zodra het geld is ontvangen. De wereldwijde aard van Airwallex-kaarten betekent dat u transactiekosten kunt vermijden bij het betalen van hotels over de hele wereld. 

Online travel platform card issuing use cse

Neem contact op om uw kaartuitgifte-traject te beginnen

Er zijn veel manieren waarop API-kaartuitgifte uw bedrijf ten goede kan komen. De flexibele en zeer aanpasbare aard van API’s kan voldoen aan het merendeel van de huidige zakelijke eisen en biedt een sterke basis voor toekomstige ontwikkelingen in uw sector.

Door Airwallex te kiezen als uw kaart uitgevende partner, kunt u vandaag de beste service aan uw klanten leveren, in de wetenschap dat u uw diensten gemakkelijk kunt aanpassen aan de markt van morgen. Onze aanpasbare kaartuitgifte-oplossing, ondersteund door onze wereldwijde banklicenties en uitgebreide ervaring in het verwerken van zakelijke betalingen, kan u helpen uw platform naar een hoger niveau te tillen.

Als u meer wilt weten, staat ons team van experts voor u klaar om uw wensen en behoeften met u te bespreken. Aarzel niet om contact op te nemen.

Back to blog

Share

Subscribe for our latest news and updates

Related Posts

March release notes: Introducing Reimbursements and Bill Pay integration with Quickbooks
Company news

March release notes: Introducing Reimbursements and Bill Pay inte...

5 minutes

Europa zal misschien nooit een super-app hebben, maar met geïntegreerde financiële dienstverlening kunt u in de buurt komen
Tilly Michell

5 minuten

Waarom de reissector bloeit (en hoe online reisbureaus profiteren)
David Beach

3 minuten

Zakelijke rekening
Internationale rekeningen

© Airwallex 2024. Alle rechten voorbehouden. Sitemap

Cookies on the Airwallex website

We use cookies to give you a better experience on our website. If you continue without changing your settings, we’ll assume that you are happy to receive cookies. However, if you would like to, you can change your cookie any time here

Find out more