Hoe u een succesvol e-commerce abonnementsbedrijf opbouwt

9 min
E-commerceBusiness tips
Hoe u een succesvol e-commerce abonnementsbedrijf opbouwt
In this article

De markt voor online abonnementsdiensten groeit razendsnel voor e-commercebedrijven van elke omvang. Analisten verwachten zelfs dat deze in 2028 omhoog zal schieten naar $ 2,64 biljoen

Als u een e-commercebedrijf heeft, is dit een uitgelezen kans om uw klantenbestand uit te breiden en uw winst te vergroten. Om te beginnen maken e-commerce abonnementen het leven van klanten gemakkelijker en genereren ze stabiele inkomsten. 

Maar om een abonnementsdienst te creëren, dient u te begrijpen hoe een abonnementsdienst werkt, welke opties uw bedrijf heeft en welke tools u nodig heeft om de dienst tot leven te brengen. 

In dit artikel laten we u zien hoe u e-commerce abonnementen opzet en helpen we u bij het plannen. Voor u het weet, verkoopt uw bedrijf abonnementen!

[Gerelateerd: 4 gewoonten van uiterst succesvolle e-commercebedrijven]

Waarom zou u kiezen voor een e-commerce abonnementsmodel? 

De meest voor de hand liggende reden om een e-commerce abonnementsmodel te implementeren, is dat het uw bedrijf terugkerende inkomsten oplevert. 

Hieronder definiëren we verschillende opties voor e-commerce abonnementsmodellen. Maar laten we eerst eens kijken naar de potentiële voordelen van het gebruik van het abonnementsmodel voor uw e-commercebedrijf. 

Tip: sluit Airwallex aan op uw e-commercesite en accepteer abonnementsbetalingen van uw wereldwijde klanten in meer dan 170 valuta’s via meer dan 10 betaalmethoden. De software verwerkt de complexe logica van abonnementen, klantgegevens en betalingsinformatie, zodat u achterover kunt leunen en uw periodieke facturering op de automatische piloot kunt zetten.  

[Gerelateerd: Hoe u uw producten in 8 eenvoudige stappen online kunt zetten]

Klanten behouden

Wanneer klanten een eenmalige aankoop doen, genereert uw bedrijf inkomsten. Maar wanneer een klant iets koopt en zich abonneert, heeft u voor die klant een vastgestelde retentieperiode. En als klanten tevreden zijn met de producten en/of diensten die u levert en het geld dat ze besparen, is de kans groot dat ze hun abonnement verlengen. 

Het is een kwaliteit die inherent is aan e-commerce abonnementen. Om klanten te behouden, dient u er echter voor te zorgen dat ze flexibiliteit hebben in hun lidmaatschap. Ze moeten in staat zijn om hun planning te wijzigen, zich af te melden, een datum te wijzigen of van abonnement te wisselen.

Die flexibiliteit vormt een groot deel van de aantrekkingskracht van het abonnementsmodel. Wanneer klanten tevreden zijn, komen ze terug.

Genereer periodieke inkomsten 

Dit is het duidelijkste voordeel voor uw bedrijf. U garandeert betalingen voor bepaalde perioden en de abonnementen van klanten bieden hen gemak en producten/-diensten van hoge kwaliteit.

Om ervoor te zorgen dat uw bedrijf de terugkerende omzet stapsgewijs verhoogt via e-commerce abonnementen, dient u uw Key Performance Indicators (KPI’s) regelmatig onder de loep te nemen. Op die manier weet u dat u winst binnenhaalt, klanten werft en uw abonnementsdienst de moeite waard maakt.

Verhoog de levenslange klantwaarde

Een betere levenslange klantwaarde (CLV) is een andere kwaliteit die bij een e-commerce abonnementsmodel hoort. Klanten weten wat ze zullen ontvangen, wanneer ze het zullen ontvangen en zullen waarschijnlijk abonnees blijven wanneer uw producten/diensten aan hun verwachtingen voldoen. En als u het aankoopmoment van een klant kent, kunt u de CLV met veel grotere nauwkeurigheid berekenen.

Bovendien loopt uw mkb met aantrekkelijke e-commerce abonnementen minder risico dat klanten eenmalige aankopen doen. Nadat klanten akkoord gaan met een vaste betaal- en bezorgservice, verhoogt u de klantwaarde op korte en lange termijn. 

Bovendien leidt een hogere CLV tot lagere klantacquisitiekosten (CAC). 

Voorraadbeheer

Stel dat u weet wat klanten willen en wanneer ze het willen. Met een paar KPI-berekeningen kunt u precies afstemmen hoeveel grondstoffen en arbeid u in volgende meetperiode nodig hebt.

Een strakke regie over uw voorraden is van onschatbare waarde. Als u bijvoorbeeld handelt in bederfelijke goederen, kan een achterstand leiden tot verspilling en langere acquisitietijden. Als u producten verkoopt die zeer specifiek zijn voor een klantgroep, kunt u bepalen hoeveel artikelen u gemiddeld achter de hand moet houden (bijvoorbeeld 10% luxeartikelen, 50% middensegment en 40% budgetartikelen).

Met e-commerce abonnementen weet u bijvoorbeeld zeker dat X aantal klanten X artikelen over X weken willen hebben. De mogelijkheid om de voorraad te evalueren en te beheren bespaart tijd en geld en voorkomt te grote en te kleine voorraden.

[Gerelateerd: De beste methodes voor voorraadbeheer ]

Trek investeerders aan

Het aantrekken van investeerders is een prioriteit voor elke mkb’er. Gelukkig kan het e-commerce abonnementsmodel investeerders lokken, mits uw goede cijfers en innovatie kunt laten zien.

Investeerders zijn op zoek naar sterke klantrelaties en voorspelbare inkomsten. E-commerce abonnementen produceren doorgaans beide. Zo wordt uw bedrijf veel aantrekkelijker voor investeerders als het financiële stabiliteit en groeipotentieel heeft. Maar terug naar die cijfers.

Investeerders zien graag een een toename in het aantal klantabonnementen (zelfs als de trend geleidelijk is), een laag klantverloop en positieve recensies. Omdat klanten meer vertrouwen op recensies dan op advertenties, betekenen positieve recensies dat u uw belofte nakomt en klantloyaliteit opbouwt. Die cyclus leidt tot de aandacht van investeerders.

[Gerelateerd: Behoud van netto-inkomsten en drie dingen waar elke durfkapitalist naar op zoek is]

Creëer een fantastische klantervaring

Het is een van uw belangrijkste (zo niet de belangrijkste) doelstellingen: klanten een spectaculaire winkelervaring bieden. Een e-commerce abonnementsmodel biedt u mogelijkheden om klanten tevreden te stellen en te voorzien in behoeften die nog niet eerder vervuld waren.

Hoewel gemak, besparingen en flexibiliteit de sleutel zijn tot een geweldige klantervaring, is het voldoen aan een onverwachte behoefte een slimme tactiek. Misschien laat u klanten kennismaken met producten waarvan ze niet eens wisten dat ze bestonden of geef u hen de kans om iets nieuws te proberen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat klanten tevreden zijn met wat ze hebben gekocht en hoe ze geld besparen met e-commerce abonnementen.

Zoals elk slimme mkb’er weet, leiden tevreden klanten tot terugkerende klanten, wat weer leidt tot meer inkomsten. Met e-commerce abonnementen krijgen klanten naast besparingen ook een ‘one-and-done’-service.

Laten we nu de drie primaire e-commerce abonnementsmodellen eens bekijken, zodat u voor de oplossing kunt kiezen die het beste bij uw e-commerce bedrijf past.

Vermijd geniepige kosten en verhoog uw marges met Airwallex

Hoe u een abonnementsdienst kunt opzetten

Wanneer u klaar bent om online abonnementen te verkopen, is het tijd om uw e-commerce mkb eens goed onder de loep te nemen.  

Zijn uw producten bijvoorbeeld geschikt voor een online abonnementsdienst? Zullen klanten bereid zijn een abonnement af te sluiten? Wat hebben ze aan een lidmaatschap? 

Stel uzelf concrete vragen over uw bedrijf. Heeft u de juiste KPI’s geformuleerd waarmee u een online abonnementsdienst kunt opzetten? Welk e-commerce abonnementsplatform of -software gaat u gebruiken? Hoe gaan klanten betalen?

[Gerelateerd: Hoe u internationaal online kunt verkopen met Shopify ]

1. Ga na hoe uw producten of diensten in de markt passen.

Omdat verwacht wordt dat e-commerce abonnementen het komende decennium nog populairder zullen worden, zal uw mkb-onderneming te maken krijgen met veel concurrentie. Neem de niche waarin uw bedrijf actief is onder de loep en bepaal wie uw grootste concurrenten zijn. Kunt u zich onderscheiden en levensvatbaar ondernemen met e-commerce abonnementen? 

Als u merkt dat u een kleine vis in een grote vijver bent, verken dan manieren om uzelf te onderscheiden. Kunt u een unieke invalshoek bieden? Met een duidelijke strategie kunt u met meer vertrouwen vooruit.

2. Kies het meest geschikte e-commerce abonnementsmodel.

Welk e-commerce abonnementsmodel past het beste bij uw producten of diensten? U komt er mogelijk achter dat de modellen alle drie geschikt zouden kunnen zijn, maar met oog op uw KPI’s is er vast één model dat erbovenuit springt.

Stel, uw mkb-onderneming verkoopt koffie. Het aanvullingsmodel zou geschikt kunnen zijn, maar curatie werkt mogelijk ook indien u verschillende ambachtelijke koffiesoorten verkoopt. Hoe dan ook, het e-commerce aanvullingsmodel is het meest logisch: verbruiksartikelen en aanvulling gaan immers hand in hand.

Later kunt u uitbreiden en twee of meer abonnementsopties aanbieden. Het is verstandig om af te wachten hoe succesvol uw eerste pogingen zijn, en vervolgens uw volgende stappen te bepalen.

3. Bepaal de incentives die u zult aanbieden.

Bepaal vervolgens wat klanten precies aan een abonnement hebben. Kunt u het zich veroorloven om korting te geven op alle producten, of zou een gespecialiseerd pakket met uw meest populaire producten beter werken?

U kunt klanten bijvoorbeeld een korting aanbieden die evenredig is aan het abonnement. Als klanten een jaarabonnement nemen, ontvangen ze bijvoorbeeld 15% korting op alle goederen. Bij een maandabonnement krijgen ze bijvoorbeeld 10% korting.

6. Vind de beste e-commerce abonnementssoftware voor uw mkb-onderneming.

Wat betreft de technische kant; u zult de juiste software moeten vinden om uw abonnementsdienst te ondersteunen. 

Hier kan Airwallex u van dienst zijn. De voordelen van het gebruik van de abonnementsbeheersoftware van Airwallex zijn onder meer:

  • Verkoop vanaf dag één over de hele wereld; accepteer periodieke betalingen in meer dan 170 valuta’s 

  • Laat klanten betalen zoals ze willen, met meer dan 10 internationale betaalmethoden

  • Pas uw abonnementsmodel en prijsstrategie eenvoudig aan met onze simpele API

  • Onze eenvoudige ‘plug and play’-oplossing vereist nauwelijks programmeerwerk. Integreer ons betalingsformulier simpelweg in uw afrekenproces en begin direct met het accepteren van betalingen

  • De software kan worden geïntegreerd in toonaangevende e-commerceplatforms, waaronder Shopify, WooCommerce en Magento

  • Stem het betalingsformulier af op uw huisstijl 

  • Vermijd onnodige FX-conversies en verbeter uw winstmarges

4. Stel een marketingplan op om klanten aan te trekken.

Nu u uw tactiek heeft bepaald, kunt u een marketingstrategie opstellen om ervoor te zorgen dat klanten op de hoogte zijn van de abonnementsoptie. U kunt de service bijvoorbeeld onder de aandacht brengen met een duidelijke banner op de homepagina van uw website en via e-mail-/sms-marketing. 

De abonnementsoptie en de voordelen laat u uiteraard ook prominent op de afrekenpagina zien. Door de service en de voordelen van een abonnement te tonen, verleidt u mogelijk eenmalige klanten tot het afsluiten van een abonnement. 

5. Stel een strategie voor klantbehoud op.

Zorg ervoor dat klanten tevreden blijven met hun abonnement en wat het ze oplevert. Natuurlijk moeten uw producten van hoge kwaliteit zijn en op tijd worden geleverd. Maar ook kleine extraatjes kunnen bijdragen aan klantbehoud en mond-tot-mondreclame.

Laten we terugkeren naar het voorbeeld van een mkb-onderneming die koffie verkoopt. Misschien krijgen klanten bij hun eerste levering een mok cadeau en ontvangen ze extra’s of samples als ze vrienden doorverwijzen. Vergeet niet om klanten opties te geven, zoals het overslaan van een levering; die flexibiliteit draagt ook bij aan het klantbehoud.

U zult wat verloop zien, maar dat is natuurlijk verloop. Wanneer klanten echter betrokken - en zelfs geïntrigeerd - blijven, is de kans groter dat ze hun abonnement aanhouden.

[Gerelateerd: De beste D2C-platforms voor internationale e-commerce]

7. Zorg ervoor dat u over de juiste financiële infrastructuur beschikt

Deze stap is vooral belangrijk voor e-commercebedrijven die hun producten en diensten wereldwijd verkopen. 

Als uw klanten in meerdere valuta’s betalen, is het belangrijk om over de juiste financiële infrastructuur te beschikken om te garanderen dat u niet wordt verrast door onnodige FX-conversies en -kosten. 

Wanneer u zich aanmeldt voor Airwallex, ontvangt u een gratis wereldwijde rekening waarmee u geld kunt innen, aanhouden en besteden in meerdere valuta’s, zonder maandelijkse kosten.

Als u bijvoorbeeld klanten heeft in Europa, het Verenigd Koninkrijk en de VS, kunt u abonnementsbetalingen in EUR, GBP en USD innen, het geld op uw rekening houden en het gebruiken om leveranciers, personeel en rekeningen te betalen, terwijl u FX-kosten vermijdt. 

Als u toch valuta’s wilt omzetten, profiteert u van de onovertroffen FX-wisselkoersen van Airwallex.  

8. Houd uw vooruitgang in de gaten.

Net als bij elke andere marketinginspanning dient u voor, tijdens en na het starten van uw e-commerce abonnementen uw KPI’s in de gaten te houden. 

Voor e-commerce abonnementen zijn met name de volgende KPI’s van belang:

  • bruto handelswaarde (gross merchandise value: GMV)

  • aankoop-naar-abonnementsverhouding (buy-to-subscriber ratio: BSR) 

  • CLV 

  • Aantal actieve abonnees (number of active subscribers: AR) 

Terwijl u uw cijfers in de gaten houdt, luistert u naar klanten en vraagt u hen om feedback. Vervolgens kunt u uw cijfers opnieuw bekijken en uw opties aanpassen op basis van nieuwe inzichten.

U kunt nog talloze andere KPI’s raadplegen, met name de klantacquisitiekosten (CAC), maandelijks terugkerende inkomsten (MRR), gemiddelde opbrengst per gebruiker (ARPU) en het klantverloop. Maar zorg dat u niet vastloopt. 

Weeg uw opties zorgvuldig af en kies het beste e-commerceplatform en de beste betalingsgateway voor uw mkb-onderneming. Dit maakt het makkelijker om uw cijfers in de gaten te houden.

[Gerelateerd: belangrijke prestatie-indicatoren voor opkomende e-commercebedrijven]

Ga voor de zakelijke rekening gebouwd voor groei, kies voor Airwallex

Soorten e-commerce abonnementsmodellen

Voordat u een abonnementsdienst opzet, zult u moeten beslissen welk e-commerce abonnementsmodel het meest geschikt is voor uw mkb-onderneming, producten en klanten. Laten we eens een nadere blik werpen op de verschillende modellen, zodat u uw opties en de voordelen van elk model kunt afwegen.

Aanvulling

Het is misschien een heel breed begrip, maar het model is in feite heel eenvoudig. Met een e-commerce aanvullingsmodel vervangt uw mkb-onderneming op regelmatige basis verbruiksartikelen. 

Dit is een bijzonder populair e-commerce abonnementsmodel omdat klanten uw producten gaan gebruiken, voornamelijk verbruiksproducten (eten/drinken/persoonlijke verzorging). Als klanten op vaste tijdstippen dit soort artikelen ontvangen, zal dit hun leven makkelijker maken.

Mensen zullen immers deze standaard verbruiksartikelen altijd weer nodig hebben (denk aan deodorant, toiletpapier of cosmetica). Als mkb-ondernemer kunt u hen hieraan herinneren of voorkomen dat ze herhaalbestellingen moeten doen. Een aanvullingsmodel is met name geschikt als uw onderneming verbruiksgoederen of goederen voor eenmalig gebruik verkoopt.

Als uw mkb-onderneming bijvoorbeeld zeep verkoopt, is dit een goed model. Maar als u meubels verkoopt, is dit model waarschijnlijk niet geschikt voor u.

[Gerelateerd: Wat e-commercebedrijven moeten weten over Amazon Pay]

Curatie

Het is misschien een sjiek woord, maar ook dit model is vrij eenvoudig. 

Met een e-commerce curatiemodel werkt u met de voorkeuren van klanten en verzendt u pakketten (vaak een maandelijkse ‘doos’) die zijn afgestemd op hun smaak. U kunt een enquête of vragenlijst op uw abonnementswebsite plaatsen om klanten naar hun voorkeuren te vragen.

Dit is een uitstekend model wanneer uw e-commerce mkb een reeks producten of diensten aanbiedt die elkaar aanvullen. U zult zich moeten verdiepen in de demografische gegevens en in het koopgedrag van klanten. De pakketten die u verzendt, zullen per klant of klantgroep verschillen.

Dit model vergt misschien extra inspanning, maar is zeker de moeite waard. Soms komen de meest memorabele recensies voort uit het voldoen aan de unieke verwachtingen van klanten. Wanneer u bijvoorbeeld een mooie doos met goederen aflevert, is de kans groot dat klanten dit aan anderen vertellen – en gratis marketing is altijd geweldig!

In feite is 80% van de klanten eerder geneigd om te kopen wanneer u de winkelervaring personaliseert. Als gevolg hiervan groeit de populariteit van uw e-commerce mkb, stijgt uw omzet en spitsen investeerders hun oren. 

Toegang of lidmaatschap

U kunt het e-commerce toegangsmodel beschouwen als een club die alleen voor leden toegankelijk is. Het draait om het verkopen van producten van hoge kwaliteit met een aanzienlijke korting; klanten willen immers dat hun lidmaatschap de moeite waard is. In tegenstelling tot kortingen op specifieke goederen, ontvangen ze met hun abonnement korting op alle goederen.

Klanten betalen een vast bedrag (meestal maandelijks of jaarlijks) en ontvangen extraatjes. Dit kan bijvoorbeeld een voorproefje zijn van een nieuw product, korting op bulkproducten, toegang tot luxegoederen tegen lagere prijzen of andere exclusieve aanbiedingen. De belangrijkste voordelen van dit model voor het mkb zijn vaststaande betalingen en minder werk aan kortingen over de hele linie.

Een e-commerce toegangsmodel is geschikt wanneer uw mkb een vastomlijnde doelgroep heeft en algemene kortingen kan bieden die lidmaatschappen waardevol maken. Net als bij andere modellen dient uw mkb-onderneming een belofte waar te maken: ervoor zorgen dat klanten tevreden blijven en geld besparen.

Succesvolle e-commerce abonnementsbedrijven

U bent waarschijnlijk bekend met grote bedrijven die opties bieden om u te abonneren om zo geld te besparen, zoals Amazon, Walmart en Target.  

Enkele van de meest succesvolle e-commerce abonnementsdiensten zijn echter mkb-ondernemingen - of begonnen als mkb-ondernemingen. Ook hier domineren twee categorieën: eten/drinken en persoonlijke verzorging/schoonheid. Andere categorieën, zoals mode, verzamelobjecten, gezondheidszorg en dierenverzorging, zijn in opkomst.

Succesvolle aanbieders van e-commerce abonnementen hebben een aantal zaken gemeen. Ze bieden gespecialiseerde producten aan of vervullen een voortdurende behoefte. Daarnaast hebben ze een gat in de markt ontdekt waarvan ze nu vakkundig profiteren.

Hun klanten hebben bijvoorbeeld niet de tijd of energie om gezonde maaltijden te kopen. Of misschien heeft een hun doelgroep producten voor persoonlijke verzorging nodig, maar gaat daar niet naar op zoek. Andere mkb-ondernemers hebben een kleine maar loyale nice ontdekt en presenteren zichzelf als dé specialist in die categorie.

Kortom: succesvolle bedrijven bieden klanten iets speciaals met hun e-commerce abonnementen. Hieronder leest u enkele voorbeelden van succesvolle bedrijven die een e-commerce abonnementsmodel gebruiken.

  • Blue Apron. Deze online abonnementsdienst levert klanten rechtstreeks verse ingrediënten en maaltijdpakketten. Abonnees kunnen kiezen uit een breed scala aan abonnementen en ze kunnen abonnementen selecteren op basis van hun voedingsbehoeften en -voorkeuren. 

  • Dollar Shave Club. Deze service levert scheermesjes en verzorgingsproducten. Het bedrijf verkoopt naast het hoofdproduct extra producten voor persoonlijke verzorging, zoals gezichtslotions en -crèmes.

  • Loot Crate. Dit bedrijf zag een uitstekende kans bij zelfbenoemde ‘nerds’ en stuurt nu exclusieve dozen met koopwaar voor games en popcultuur naar groepen fans.

  • Peloton. De fitnessdienst Peloton verkoopt abonnementen met duizenden virtuele fitnesslessen. Klanten krijgen deze lessen bij de prijzige kernproducten van het bedrijf, waaronder smart-hometrainers en -loopbanden. Bij aankoop van de kernproducten krijgen klanten een paar virtuele lessen gratis, maar een abonnement geeft ze toegang tot talloze opties.

  • SmartyPits. Mensen kopen deodorant, dat is gewoon een feit. Deze online abonnementsdienst levert volledig natuurlijke deodoranten aan klanten die aluminium en chemicaliën (en gedoe) willen vermijden.

Deze abonnementsdiensten bieden producten die klanten ofwel nodig hebben (bijv. eten, persoonlijke verzorging) of willen (bijv. verzamelobjecten, online lessen). Ze variëren van basisproducten tot hightech goederen. Sommige e-commerce abonnementen bieden zelfs beide!

Uiteindelijk blijven deze bedrijven succesvol door het leven van klanten makkelijker - of gewoon leuker - te maken.

Vijf stappen om van uw abonnementsbedrijf een succes te maken

Zodra de e-commerce abonnementen van uw mkb-onderneming ‘live’ zijn, zult u ervoor moeten zorgen dat ze levensvatbaar blijven. Het is van groot belang om te overwegen hoe u klanten op korte en lange termijn kunt aantrekken en behouden.

1. Vind uw ideale doelgroep en niche.

Identificeer uw voornaamste klanttype en breedste doelgroep om e-commerce abonnementen op maat te maken. Zodra u uw klanten kent, kunt u zowel grote als kleine aspecten nauwkeurig op hen afstemmen, van de producten die u aanbiedt tot de timing en prijsstelling.

Zoals u al heeft gelezen, kan een unieke invalshoek het succes van elke mkb-onderneming in een stroomversnelling brengen. Dit geldt dubbel voor e-commerce abonnementen! 

Stel dat de doelgroep van een e-commerce mkb-onderneming bestaat uit millennial vrouwen. Het bedrijf verkoopt bloem- en groentezaden. Het bedrijf besluit om online abonnementen te verkopen volgens het curatiemodel en levert maandelijkse dozen die afgestemd zijn op de voorkeuren van de doelgroep en het teeltseizoen.

Tip: om de klantbetrokkenheid te vergroten, zou het bedrijf toegang kunnen bieden tot exclusieve forums, wekelijkse tuintips kunnen versturen en apparatuur kunnen upsellen met behulp van kortingen. Door de klanten te kennen en abonnementsvoordelen toe te voegen, houdt het bedrijf klanten tevreden met een innovatief aanbod.

2. Zorg ervoor dat uw kosten kloppen.

Als u e-commerce abonnementen wilt aanbieden, moet u eerst in de cijfers van uw mkb-onderneming duiken. Denk hierbij aan wat u kunt aanbieden, wanneer u het kunt aanbieden en welke kortingen mogelijk zijn. Dat geldt niet alleen als u wilt bepalen hoe u een abonnementsdienst kunt opzetten.

U doet er goed aan om regelmatig de volgende KPI’s te raadplegen:

  • GMV

  • BSR

  • CLV

  • AR

  • CAC

  • MRR

  • ARPU

  • Klantverloop

Als uw cijfers niet op orde zijn, kunt u inkomsten verliezen na uw initiële investering in e-commerce abonnementen. Met het beste e-commerceplatform voor uw mkb-abonnement kunt u nagaan of uw cijfers de goede kant opgaan.

[Gerelateerd: Uw leidende maatstaf kiezen]

3. Creëer gedenkwaardige verpakkingen en gebruik waar mogelijk cross-selling.

E-commerce abonnementen hebben de potentie om klanten echt te verrassen. Een productverpakking speelt daarbij een belangrijke rol. Wanneer u met of in de verpakking cross-selling kunt toepassen, vergroot u de kans op extra verkopen.

Stel dat het bovengenoemde tuinbedrijf zaden verstuurt in een houten doos met touwtjes. De doos bevat niet alleen de voor de klant uitgekozen zaden, maar ook couponcodes voor potgrond, troffels en keramische plantenbakken. Wanneer het bedrijf weet dat het zich dergelijke verpakkingen kan veroorloven, kan het onvergetelijke en charmante e-commerce abonnementen creëren.

Bovendien zal het waarschijnlijk extra winst maken op artikelen die mogelijk niet zo snel verkopen als het kernproduct.

4. Breng uw abonnementsdienst in duidelijke taal op de markt.

Gebruik duidelijke, beknopte taal in de marketing van e-commerce abonnementen. Geen enkele klant vindt het fijn om door zware, vermoeiende teksten te ploeteren. Complexe taal kan bovendien overkomen als oneerlijk of geheimzinnig.

Als een klant het gevoel heeft opgelicht te worden door een bedrijf, is het onwaarschijnlijk dat een klant abonnee wordt. Dit geldt met name op de afrekenpagina, waar klanten precies willen weten wat ze zullen besparen en waarvoor ze zich aanmelden. Vrijwel iedereen controleert immers liever de naakte feiten als het gaat om het uitgeven van geld.

5. Gebruik het beste e-commerce abonnementsplatform en de beste betalingsgateway.

We moeten dit punt benadrukken: het is lastig om te succes te boeken als uw platform (of software) of betalingsgateway geen goede gebruikerservaring biedt. Dit geldt niet alleen voor u, maar ook voor uw klanten. 

Klanten worden niet graag van het kastje naar de muur gestuurd; dergelijk onvrede kan leiden tot een hoger klantverloop. Mkb-ondernemingen profiteren van de klanttevredenheid en de inzichten die een eersteklas e-commerce abonnement software kan bieden. 

U heeft op dit moment misschien al gedegen plannen en een uitstekend productaanbod. Maar zonder stevige basis is de kans veel kleiner dat uw plannen of producten terugkerende inkomsten uit e-commerce abonnementen zullen genereren.

Beheer uw abonnementen met Airwallex 

Probeer Airwallex uit met een abonnementsmodel dat met uw bedrijf meegroeit. 

Met een wereldwijde rekening van Airwallex kunt u abonnementsbetalingen in meerdere valuta’s innen, wereldwijd geld beheren zonder hoge kosten en uw winstmarges verbeteren. 

Bovendien profiteert u van eenvoudige platformintegratie, fraudebescherming en slimme betalingsherinneringen waarmee u klantverloop vermindert. Meld u vandaag nog gratis aan.

Back to blog

Share

Subscribe for our latest news and updates

Related Posts

March release notes: Introducing Reimbursements and Bill Pay integration with Quickbooks
Company news

March release notes: Introducing Reimbursements and Bill Pay inte...

5 minutes

Europa zal misschien nooit een super-app hebben, maar met geïntegreerde financiële dienstverlening kunt u in de buurt komen
Tilly Michell

5 minuten

Waarom de reissector bloeit (en hoe online reisbureaus profiteren)
David Beach

3 minuten

Zakelijke rekening
Internationale rekeningen

© Airwallex 2024. Alle rechten voorbehouden. Sitemap

Cookies on the Airwallex website

We use cookies to give you a better experience on our website. If you continue without changing your settings, we’ll assume that you are happy to receive cookies. However, if you would like to, you can change your cookie any time here

Find out more